Hedesundaprovet dag 1

2014-02-08 | 21:24:00 | Kategori: Jaktprov | 0 kommentarer
Fredag kväll och nästan hela natten till idag regnade det i Hedesunda, i skogen var det väldigt väldigt blött. Dikena var fulla med vatten så det var inte det allra bästa föret som hundarna begav sig ut på. Gävleborgs stövarklubb hade livesändning och det var svettigt här hemma vill jag lova, tror jag aldrig har varit så nervös som jag var idag. 
 
Så här såg uppdateringen och livesändningen av Buspersgårdens Selmas prov  tillsammans med domaren Stig Ögren Ruta: Kilen
 
Rapporttid 08:42 Selma ute på sökrundor.
 
Rapporttid 09:18 Selma ute på sökrundor.
 
Rapporttid 09:55, Selma jobbar på slag. 
 
Rapporttid 10:27, Upptag på okäntdrevdjur.
 
Rapporttid 11:12, Tappt.
 
Rapporttid 11:18, Drevdjuret avspårat, hare.
 
Rapporttid 12:02, Selma driver igen efter en längre tappt.
 
Rapporttid 12:49, Selma driver till och från.
 
Rapporttid 13:47, Tappt.
 
Rapporttid 14:07, Dötappt och provet avslutat.
 
 
Selma lyckades driva ihop ett tredjepris på 61 drevminuter och 50 egenskapspoäng. Gert var oerhört nöjd över Selmas prestation, det var inte lätt och driva en hare som springer i diken som är fyllda av vatten, dessutom berömda domaren Selma över hennes presation, vilket är roligt att få höra. Nu ligger Selma på rummet och vilar, tyvärr vägrar hon å äta upp sin mat (det brukar hon och Sally göra när de är på prov och bor borta) hon får i sig mackor och blodpudding men inget annat får hon i sig. Har ni också problem med det med era hundar? Eller har ni kanske något tips på hur man får i hundarna tillräckligt med mat? Det är väldigt viktigt att de får i sig mat så de har energi till andra dagen på elitprovet.
 
Jag måste berömma Gävleborgs stövarklubb för fint arbete med livesändning och bra uppdateringar över hur det går för hundarna ute i skogen. 
 
Fina resultat första dagen på Hedesundaprovet för vår nationalras. Alla hamiltonstövarna som deltar på provet har prisdrev och chans till elitpris. Riktigt roligt! Spännande och se hur det går imorgon.
 
Även fast inte Selmas prestation idag kan leda till en elitettan är jag jättestolt och nöjd över Selmas prestation i skitvädret idag. 
 
 
 
// Johanna
Kommentarer från er läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
<