Vårkänslor

2014-03-18 | 10:04:43 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Nu har barmarksträningen dragit igång, något som är positivt både för hundarna och för mig. Selma har varit ute på lite cykelturer för att hålla flåset och konditionen uppe. Det märks tydligt när hundarna inte har fått varit ute och rört på sig på ett tag när de är vana att ha fått springa flera mil i veckan. Selma och Sally har då race inne i huset, de springer och jagar varandra leker med sin knut och ja vänder huset upp och ner och mattorna ligger kors och tvärs. Haha

Sally och jag har varit ute flera kväller och sprungit, vilket fungerar riktigt bra hon springer som en gudinna. Även fast de inte blir lika mycket träning som när de är i skogen är det i alla fall bättre än ingenting.

 
 
 
  Selma fick ett äpple efter cykelturer vilket uppskattades.
 
 
 
 
 
 

 

Ni som funderar på hur det går med Sallys löpning så har hon inte börjat löpa än. Men hon blir galen och glad när hon ser hanhundar och hanhundarna vi möter blir mer intresserade av henne än vad de brukar vara. Sally markerar även revir väldigt markant fortfarande och kissar och skvätter minst 30 gånger när vi är ute och går. Så vi kan hoppas att det är ett tecken på att hon drar igång snart.

När man vill att en tik ska löpa dröjer det väldigt lång tid innan de börjar löpa och när man absolut inte vill att tiken ska löpa då börjar de oftast löpa. haha

 

 

Hararna har inte varit speciellt snälla mot Sally och Selma. Helgen som var va Gert, Katarina och hundarna i vår stuga som ligger i Mångbergsfäbod, tidigt på morgonen började det snöa och det vart lite spårsnö på marken och när Gert var ut tidigt på morgonen runt 7 för att kissa hundarna var det fullt med färska harspår utanför trappen och runt huset. Både Sally och Selma vart tokiga och ville ut och jaga jösse men det gick inte. Men det bådar gott till hösten för då vet vi att det finns flera harar kvar, och troligtvis kommer det födas fler kullar under våren och sommaren. 

 

// Johanna 

Kommentarer från er läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
<