Årsmöte i Insjön Dalarnas Stövarklubb

2014-05-25 | 12:21:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Igår hölls årsmötet för Dalarnas Stövarklubb. Gert och jag deltog på årsmötet och på middagen en mycket trevlig kväll med mycket prat om stövare och stövarjakt. En fråga som diskuterades på mötet var motionen angående ett rent har-sm. Majoriteten av medlemmarna i klubbben som deltog på mötet röstate ett Ja för införandet av ett rent Har-SM för våra stövare. Om jag minns rätt röstade 26 personer för ett rent Har-SM och tre personer röstade emot förslaget. Nästa helg är det stövarfullmäktige och då återstår det och se om majoriteterna av alla lokalklubbar och rasklubbar vill införa ett Har-SM, men som sagt det får vi se nästa helg.
 
Middagen var riktigt god på Insjöns hotell där mötet och middagen hölls. Under middagen delades det ut vandringspriser för dalahundarna och vi på Buspersgården fick ta emot flera priser. 
 
Buspesgårdens Signe tilldelades följande priser.
 
Gangsby Kennels Öppenklasspris en fin tavla med en stövare på.
Göran Larssons "Jimpriset" en fin silverskål
Svenska Stövarklubbens 100 års pris. En "kristall"pokal.
 
Buspersgårdens Selma fick följande pris
Dalarnas Taxklubbs pris en tavla med en hare på.
 
Boxarens Sally tilldelades i år igen 
Nämndemansboskennels vandringspris. En tavla med en mård på. Priset går till bästa Hamiltonhund på klubbens Klubbmästerskap. 
 
Dalarnas nya orförande Sune Falk Evert Hansson och Gangsby Kennels vandringspris.
Svenska Stövarklubbens 100 årspris.
 
Dalarnas Taxklubbs vandrindspris och Jag.
 
Nämdemansbos kennels vandringspris och Gert.
 
 
Tack för en trevlig dag och kväll snart är det inte långt kvar tills det är dags att släppa hundarna och Kubbmästerskapet i Älvdalen.
 
Passa även på att anmäl era stövare till utställningen i Borlänge den 8 Juni. Domare är Göran Fastén, Sista anmälningsdag är idag. Evert och jag kommer ställa ut Buspersgårdens Signe och Selma.
 
// Johanna 
Kommentarer från er läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
<