Hedesundaprovet, Elitprov!

2014-01-30 | 12:14:00 | Kategori: Jaktprov | 0 kommentarer

Buspersgårdens Selma ska även hon starta på elitprov. Elitprovet blir i Hedesunda som anordnas av Gävleborgläns stövarklubb. Provet kommer gå den 8-9 februari. Vi hade tänkt att Selma skulle starta på elitprovet i Garpenberg, men eftersom Selma började löpa i början av januari kände vi att hon inte skulle få tillräckligt med tid i skogen innan provet och vi visste inte helt när hon skulle ha löpt klart. Så nu får Signe representera Buspersgårdshundarna på provet i Dalarna och Selma får representera oss i grann länet Gävleborg.

 

 

 

Sally har inte börjat löpa än men hon kissar och markerar sitt revir väldigt mycket nu, så löpet är nog på gång snart. Tidigare innan hon börjat löpa har hon gjort precis lika dant med att kissa och markera så vi hoppas att hon ska börja löpa snart.

 

// Johanna

Garpenberg Elitprov!

2014-01-30 | 12:05:59 | Kategori: Jaktprov | 0 kommentarer

Buspersgårdens Signe och Husse Evert Hansson kommer att starta på elitprovet i Garpenberg som anordnas av Dalarnas Stövarklubb. Provet kommer att gå till helgen, det vill säga 1 och 2 februari. På dalarnas stövarklubbshemsida stod det att det är 12 stycken hundar anmälda. Av rycktes väg har jag hört att det kommer vara många deltagare ifrån vårt grannland Norge. Startlistan har inte kommit ut ännu, så det återstår att se vilka hundar som kommer starta. Vi får hålla alla tummar och önska Evert och Signe en riktig skitjakt!! 

 

 
Evert Hansson och Buspersgårdens Signe, bilden är ifrån raskampen där de fick representera Sverige i en kamp mot Norge.
 
 
 

En solig kall och fin vinterdag!

2014-01-23 | 14:51:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Idag är det en riktigt kall och fin vinterdag, dock för kall för att vara i skogen och njuta av hardrev. Men nog är det allt bra  fint ute när det är snö på träden och himlen är skär och ser klar ut. Något som jag tycker ger en extra härlig känsla är när björkarna är aldeles frostiga och vita, så var björkarna längs med långbanken på väg till Gesunda idag när jag åkte till Vika. Med tanke på det fina vädret ute så gick jag och mina fyrbenta vänner ut för att försöka få några fina kort. Dock gick det inte så bra eftersom det var riktigt kallt ute och det slutade med att alla tre frös. Men några fina bilder fick vi till. 
 
Buspersgårdens Selma, det finns inget finare än när solen skiner på ett stövarhuvud en vinterdag!
 
 
 
Boxarens Sally
 
 
Så här fint var det imorse!

Vinterdag

2014-01-12 | 15:48:37 | Kategori: Harjakt | 0 kommentarer
Idag var det en riktig fin men kallvinter dag. Idag åkte vi ut och jagade hemma på ön, vi släppte Sally  vid Bäcksta badplats kring tallplantagen. Trots att vi var ute i några timmar såg vi inte ett enda harspår. Det enda vi fick se var en Rådjur som vi såg på 30 meter och Sally fick bevisa att hennes godkända RR-prov fortfarande gäller. Sally struntade helt i rådjuret och fortsatte söka efter någon hare. Men tyvärr fick vi inte njuta av något hardrev. Egentligen är det inte så konstigt eftersom det har kommit 2,5-3 Dm luftig nysnö de senaste två dagarna. Så hararna ligger säkert under någon gran och trycker. Det är bara att fara ut igen å igen. Trots att vi inte fick något drev idag kunde jag i alla fall ta lite fina bilder på naturen och på Sally.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en liten bildbomb här på bloggen. ;)
 
//Johanna 
 
 
 

Äntligen lite snö!

2014-01-11 | 20:43:13 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Äntligen har det kommit snö, å inte så lite heller. Nu är det bara att hoppas att det fortsätter att vara kallt så att det inte blir skare. Det vill vi inte ha. Både Selma å Sally blev överlyckliga och skulle leka i snön idag. Imorgon ska vi ut och Jaga med Sally, får hoppas att det inte blir för kallt bara. Får önska alla jägare som ska ut imorgon en skitjakt! 


Buspersgårdens Selma 


Boxarens Sally

Harjakt i Grönholen med Selma

2014-01-06 | 17:58:20 | Kategori: Harjakt | 0 kommentarer
I lördags var Selma Gert och jag ute och jagade i Grönholen. Väldigt blött var det i skogen. Vi hittade färska harskitar och selma kom på slag men fick aldrig upp någon hare. Men vi fick frisk luft och motion, och man ska ut i alla väder och vind.
 
 
 
 En taggad Buspersgårdens Selma som vill ut å jaga jösse
 
Jösse har iaf varit här så hare finns det på jaktmarkerna även fast vi inte fick upp någon den här dagen. 
 
En blöt Buspersgårdens Selma
 
 
 
Dessutom tyckte vi att selma började se lite svullen ut och att löpningen skulle snart vara här. Mycket riktigt så hade vi rätt och Selma löper nu så då får vi hoppas att hon även får igång Sally så att hon börjar löpa så att vi kan fara till Värmland till Nybackas Nicke och para. 
 
// Johanna
 
 

RSS 2.0