Årsmöte i Insjön Dalarnas Stövarklubb

2014-05-25 | 12:21:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Igår hölls årsmötet för Dalarnas Stövarklubb. Gert och jag deltog på årsmötet och på middagen en mycket trevlig kväll med mycket prat om stövare och stövarjakt. En fråga som diskuterades på mötet var motionen angående ett rent har-sm. Majoriteten av medlemmarna i klubbben som deltog på mötet röstate ett Ja för införandet av ett rent Har-SM för våra stövare. Om jag minns rätt röstade 26 personer för ett rent Har-SM och tre personer röstade emot förslaget. Nästa helg är det stövarfullmäktige och då återstår det och se om majoriteterna av alla lokalklubbar och rasklubbar vill införa ett Har-SM, men som sagt det får vi se nästa helg.
 
Middagen var riktigt god på Insjöns hotell där mötet och middagen hölls. Under middagen delades det ut vandringspriser för dalahundarna och vi på Buspersgården fick ta emot flera priser. 
 
Buspesgårdens Signe tilldelades följande priser.
 
Gangsby Kennels Öppenklasspris en fin tavla med en stövare på.
Göran Larssons "Jimpriset" en fin silverskål
Svenska Stövarklubbens 100 års pris. En "kristall"pokal.
 
Buspersgårdens Selma fick följande pris
Dalarnas Taxklubbs pris en tavla med en hare på.
 
Boxarens Sally tilldelades i år igen 
Nämndemansboskennels vandringspris. En tavla med en mård på. Priset går till bästa Hamiltonhund på klubbens Klubbmästerskap. 
 
Dalarnas nya orförande Sune Falk Evert Hansson och Gangsby Kennels vandringspris.
Svenska Stövarklubbens 100 årspris.
 
Dalarnas Taxklubbs vandrindspris och Jag.
 
Nämdemansbos kennels vandringspris och Gert.
 
 
Tack för en trevlig dag och kväll snart är det inte långt kvar tills det är dags att släppa hundarna och Kubbmästerskapet i Älvdalen.
 
Passa även på att anmäl era stövare till utställningen i Borlänge den 8 Juni. Domare är Göran Fastén, Sista anmälningsdag är idag. Evert och jag kommer ställa ut Buspersgårdens Signe och Selma.
 
// Johanna 

Årsmöte i Flen 17 Maj 2014

2014-05-20 | 21:02:46 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Årsmötet för Svenska Hamiltonstövarföreningen 2014 var i Flen och hölls på idrottsgården. Eftersom utställningen drog ut på tiden och jag hade i uppdrag från Svenska Hamiltonstövarföreningen att knäppa kort på alla hamiltonstövarna som deltog på utställningen kom vi (Evert, Christer, Magnus och jag) lite sent till föreläsningen som Kjell Andersson, som är genetiker från SLU höll i. Kjell pratade om hur det såg ut för rasen i dagsläget och även hur det har sett ut tidigare. Väldigt intressant föreläsning dock var jag rätt trött efter att ha gått upp kvart i tre på natten och sedan suttit ute i solen hela dagen.
 
Jag blev dessutom lite chockad eftersom Gunnar och Sonya Karsbo var med på mötet och middagen. Jag hade inte en aning om att dom skulle vara där. Roligt att "alla" Buspersgårds-ägarna deltog på årsmötet och middagen. Den enda som saknades var uppfödaren själv Gert. Gunnar och Sonya var där eftersom Buspersgårdens Sixten blev vinnare av Unghundskampen och skulle därför tilldelas ett pris. Ett väldigt vackert pris om jag får uttrycka mig. Även jag fick ta emot ett pris för uppfödning av Buspersgårdens Sixten. 
 
 Buspersgårdens Sixtens diplom 
 
Priset som han tilldelades. 
 
Gunnar och Sonya Karsbo
 
Även jag blev tilldelad ett hederspris av Svenska Hamiltonstövarföreningen. Jag blev väldigt chockad men samtidigt väldigt glad när jag fick kliva upp och ta emot ett pris för mina insatser som jag har gjort föreningen. Kul att det man gör uppskattas!
 
 
Tusen tack för en trevlig kväll och det är alltid lika roligt att träffa nya människor som delar samma intresse som en själv.
 
 
// Johanna
 
 

Utställning i Flen 17 Maj

2014-05-20 | 20:42:15 | Kategori: Utställning | 16 kommentarer
På Norges nationaldag var det dags för Svenskahamiltonstövarföreningens årsmöte i Flen. På morgonen och förmiddagen anordnade Södermanlands stövarklubb en utställning. Domare på utställningen var Göran Johannson. Utställningen började klockan 9 och vetrinärbesiktningen började redan klockan 8, så det blev en tidig morgon för oss som åkte från Mora. Det var Evert Hansson, Christer Eriksson, jag och sen plockade vi upp Magnus Hallpers i Djurås. Jag klev upp kvart i tre på morgonen och jag började dagen med att se två stycken rävar som sprang och jagade varandra utanför huset. 
 
På vägen mellan Gesunda och Siljansnäs över skogen såg vi 7 stycken älgar, varav fem var på mina jaktmarker inom två kilometer. Kul att älgstammen börjar växa igen mindre kul är att det sannorligt kommer öka med viltolyckor. 
 
Väl nere i Flen möttes vi av strålande sol och det skulle bli en varm dag både för hundar, ägare och domaren. Evert Hansson ställde ut Buspersgårdens Signe och för deras del gick det riktigt riktigt bra. Göran bedömde henne med Excellent CK och CERT så nu är Signe full-certad. Signe saknar nu enbart barmarkstvåan sen kan hon titulera sig som Svensk Dubbelchampion. Riktigt roligt att det har gått så bra för alla valparna efter Boxarens Sally och Högmyrens Seke. Nog ligger det lite i generna men mycket hänger även på att man får ut valparna till rätt köpare. Det har vi verkligen fått.
 
 
 
 
Magnus, Ordförande för Svenska Hamiltonstövarföreningen Erling Bush och Christer Eriksson på utställningen. 
 
 
Buspersgårdens Signe spanar över utställningsområdet. 
 
Buspersgårdens Signe med husse Evert Hansson.
 
 
SE46819/2011 Buspersgårdens Signe Ägare: Evert Hansson Bergkarlås. Bruks/Jaktklass: Excellent CK CERT
 
 
Här kommer lite bilder på andra Hamiltonstövare som ställdes ut i Flen.
 
SE33763/2013 Lex Burr Ägare: Christa Kruse Hålby, Eskilstuna. Juniorklass: Very Good
 
 
S49300/2009 Lex Akke Ägare: Bernt Olof Eriksson Västerås. Öppenklass: Excellent CK
 
S47976/2006 Harglädjens Boss Ägare: Ingemar Gräns Mariestad. Championklass: Excellent CK
 
 S378130/2009 Jägardalens Lewis Ägare: Stefan Lenér Ödeshög. Championklass: Excellent CK CERT BIR BIS:3a
 
 SE29972/2013 Bellåsens Viola Ägare: Benny Karlsson Katrineholm. Juniorklass: Very Good
 
SE42304/2013 Hagets Moa Ägare: Leif Karlsson Bronäs Katrineholm. Juniorklass: Excellent CK
 
 SE36218/2010 Beda Ägare: Jan-Olof Andersson Rejmyre. Öppenklass: Excellent CK BIM
 
SE30068/2012 Mittpunktens Pila Ägare: Stefan Kallin Heby. Öppenklass: Excellent CK
 
 S41758/2005 Ollevikens Zilla Ägare: Bo och Nina Malmberg Katrineholm. Veteranklass: Excellent CK
 
 

Svenska Hamiltonstövarföreningens årsmöte 2014

2014-05-09 | 16:54:08 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Lördagen den 17 Maj kommer Svenska Hamiltonstövarföreningens årsmöte att hållas i Flen. Innan årsmötet kommer södermanlands stövarklubb anordna en utställning där Göran Johansson är domare. Jag kommer att delta på årsmötet och kommer att se på utställningen så jag hoppas att det är många hundar som deltar på utställningen. Jag vet att Buspersgårdens Signe kommer att vara med. Vilket ska bli riktigt roligt!!
 
Vill ni veta mer om årsmötet så klickar ni här!
 
 

Diplom

2014-05-09 | 16:30:31 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Idag har vi hämtat ut Selmas diplom som bevisar att hon är Svensk jakt och utställningschampion. Nog är det allt stiligt och jag känner mig rätt stolt som matte. Jag hoppas att det inte är det sista championatet som jag kommer att få hämta ut här i livet! :)
 
 
 

Parning 2014!

2014-05-09 | 16:26:12 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Många av er har säkert undrat varför inte bloggen har uppdaterats eller varför vi inte har skrivit så mycket om den planerade parningen mellan Boxarens Sally och Nybackas Nicke. Det beror på att Sally inte har löpt och kommer troligen inte löpa heller. Vi har väntat och väntat på att hon ska börja löpa men nu känner vi att vi inte tänker vänta mer och parningen kommer tyvärr inte att ske även om hon skulle löpa längre fram i sommar eller i höst. Riktigt tråkigt eftersom det säkert hade blivit en bra kombinantion mellan Sally och Nicke. Det känns även tråkigt att behöva ringa till alla som har varit intresserade av få köpa en valp efter den här parningen, men samtidigt känns det riktigt roligt att det var så många som ville ha hamiltonvalpar. Vilket är väldigt positivt för hela rasen och för Hamiltonstövarföreningen.
 
 
Eftersom Sally är 9 år så tänker vi inte ta någon mer valpkull efter henne. Men vi har tänkt ta en valpkull efter Buspersgårdens Selma nästa vår (då hon löper i januari). Hanen är inte bestämd riktigt än men det finns en som ligger väldigt bra till.
 
Annars kan jag rekomendera en intressant parning som beräknas föda vecka 26-27 mellan Buspersgårdens Sixten och Krokbuans Driva. Både Sixten och Driva är födda 2011 och där Sixten är dubbelchampion och Driva är jaktchampion vid 2,5 års ålder. Annonsen hittar ni på Svenska Hamiltonstövarföreningens hemsida
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0