Klubbmästerskap 2014

2014-09-24 | 19:42:00 | Kategori: Allmänt | 1 kommentarer
 Till helgen 27-28 september avgörs Dalarnas Stövarklubbs Klubbmästerskap. Både Buspersgårdens Selma och Buspersgårdens Signe är anmälda och vi håller alla tummar att det ska gå bra. Har inte sett startlistan riktigt än, men har hört rykten om att det är omkring 17-19 hundar anmälda. 
 
 
/Johanna 
 
 

Älskade Sally

2014-09-24 | 19:35:00 | Kategori: Boxarens Sally | 0 kommentarer

Det är med tårar i ögonen och med sorg som jag skriver det här inlägget. Många av er kanske har undrat varför det inte har uppdaterats något här på bloggen. Det beror på att jag inte har orkat skriva och berättat om det tragiska som hände oss den 8 augusti, vår älskade Sally fick då väldigt hastigt somna in på Falu Djursjukhus. Sally jagar nu vid de sälla jaktmarkerna och jag hoppas innerligt att hon har det bra där hon är nu. Sally har alltid varit en social hund i alla lägen, trots att hon faktiskt var 9 år var hon väldigt pigg och fräsch. Men i mitten på juli började hon bete sig lite annorlunda, ville helst ligga under sängen och sova och på cykelturerna orkade hon inte lika mycket men kämpade ändå på. Dessutom märkte vi att hon började flåsa och andas mycket mer jämfört med tidigare. Men det är väl kanske inte så konstigt när man är gammal och den värmen som var i somras? Trots det här var hon som sagt var pigg och med på allt och vi misstänkte aldrig att hon var dålig, förens tisdagen den 5 augusti. Då började hon spy upp maten, hon hade dessutom inte smällt ner maten som hon hade ätit. Sally blev allt tröttare och lojare och vägrade äta. Morgonpromenaderna vart som ett maratonlopp för henne, hon orkade knappt gå runt. På torsdagen ringde vi till Distriktsveterinären i Mora och fick en tid på fredagen. Hos veterinären så såg dom att hon var väldigt uttorkad och att hennes njurvärden var väldigt höga. Vi blev bedda att åka till Falu Djursjukhus så fort som möjligt.

 

 

Katarina och Selma stannade hemma medan jag och Gert och Sally åkte till Falun. Dom tog ytterligare några prover på levern och njurarna och även röntgenbilder. På röntgen visade det sig att Sally hade en tumör mellan levern och njurarna. Tumören hade även tryckt bak hela magsäcken så hon fick inte i sig någon mat. Trots att det är ett svårt beslut att fatta fanns det ingenting som kunde rädda Älskade Sally. Så vi fattade ett tungt beslut om att hon skulle få somna in.

 

Allting gick så fruktansvärt fort, på söndagen sprang Sally och lekte och fångade pinnar vid sitt favoritställe vid fäbodstugan i Mångberg. På fredagen var hon död och fanns inte kvar hos oss. Sally var dessutom anmäld och det var tänkt att vi skulle vara med på Dalarnas Stövarutställning på lördagen, men så blev det inte. Istället fick vi begrava Sally då, och den dagen var fylld med enbart sorg. Vi begravde Sally vid vår stuga eftersom hon älskade att vara där.

 

 

Älskade älskade Sally du ska bara veta hur mycket du är saknad hemma hos familjen Flinta. Du gav oss så himla mycket, du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Du var som min syster, du har funnits med mig i nästan hela mitt liv och ett liv utan dig går inte. Man brukar säga att man får en hund i livet som blir mer speciell än andra och Sally var den hunden. Hon var Social och alltid nyfiken och snäll mot alla, och det var väldigt många som blev ledsna när de fick reda på att Sally inte fanns längre. Sally har gett oss så mycket glädje att det inte går att beskriva. Hon har fött en otrolig valpkull med tre duktiga valpar och hon har även kommit till SM, dessvärre skadade hon sig så hon inte kunde vara med.

 

Sallys blod kommer leva vidare på många håll, Sixten har redan lämnat en valpkull efter sig och både Signe och Selma kommer att paras vid nästa löp. Vilket känns riktigt bra.

Älskade Boxarens Sally du kommer alltid att finnas med oss ♥

 
 
Första gången som vi fick se Sally, en rund och go liten valp.
 
Sally på Bingsjöstämman 2005
 
 
 
 
Boxarens Sally som BIS1:A på Utställning i Rättvik 2013
 
 
 
 
 
Här är sista bilden som jag tog på Sally då vi inte misstänkte att hon var dålig. Bilden är tagen på söndagen 3 augusti, på fredagen några dagar senare blev vår älskade vän en ängel. En ängel som allt kommer vara med oss.
 
Jag saknar dig Sally♥
 
//Johanna

RSS 2.0