GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR

2013-12-22 | 11:22:00 | Kategori: Allmänt | 0 kommentarer
 
 
 
God jul och Gott nytt år önskar vi på Buspersgårdenskennel
 
 
 
 

Parning mellan Boxarens Sally och Nybackas Nicke

2013-12-13 | 16:18:07 | Kategori: Parning 2014 | 0 kommentarer
Nu har vi fått klartecken ifrån avelsrådet om parningen vi vill göra till våren blir godkänd, och det blev den. Så till våren har vi tänkt para S34566/2005 Boxarens Sally med S45400/2006 Nybackas Nicke. En väldigt spännande parning tycker vi på Buspersgården och vi får hoppas att den blir bra.
 
Lite fakta om hundarna
 
 
Nybackas Nicke är Svensk Dubbelchampion. Det vill säga en hund som både är snygg och är duktig jaktmässigt.
På DM-uttagningen till SM 2013 vann Nicke nere i Uppland. Nicke tog sig som givet till SM efter segern i Uppland. Vi på Buspersgården träffade Nicke och ägare Gösta Green uppe på SM-arrangemanget i Älvdalen i år. Den uppfattningen jag fick av att träffa Nicke den korta stunden var att han är väldigt vänlig, lugn och ett bra psyke.Under SM:et frågade jag husse Gösta vilket han ansåg var den bästa egenskapen med Nicke då svarade han att har en mycket bra nos och får snabba upptag. Dessutom får Nicke mycket höga poäng på väckning på tappt å slag nämligen 6or. 
 
Boxarens Sally är Svensk Jaktchampion, hon har två stycken Cert, och ett CK. CK:et fick Sally när hon var 1 år och inte hade några jaktmeriter i bagaget. Hon liksom Nicke har vunnit DM-uttagningen, Sally vann DM:et som gick i Uppland 2010. Tyvärr kunde inte Sally starta på SM:et det året pågrund av att hon skadade en klo under sista dagen på DM:et. Sally är en mycket bra och trogen familjemedlem. Hon är snäll, mysig och social. Sallys bästa egenskaper enligt oss är att hon är spårnoga, duktig på att ta upp hararna fort, drevsäker och duktig på att jaga på väg och även väldigt ärlig.
 
Hoppas att ni liksom vi tycker att det här kommer vara en spännande parning.
 
Nybackas Nicke
 
Boxarens Sally
 
 

// Johanna 
 
 
 

RR SJCH SUCH Buspersgårdens Sixten!

2013-12-02 | 08:53:10 | Kategori: Buspersgårdens Sixten | 0 kommentarer
Jajemen nu kan "tjockis Svullo" som vi kallade honom som valp titulera sig  som RR SJCH SUCH Buspersgårdens Sixten. Riktigt roligt och stort Grattis till Gunnar och Sonya Karsbo. Väldigt bra valpköpare som vi är mycket nöjda över här på Buspersgården! 
 
 
 
 
 
 
// Johanna
 
 

En bra helg!!

2013-12-02 | 08:42:00 | Kategori: Jaktprov | 0 kommentarer
Ja helgen som var har varit otroligt bra för hundarna frånBuspersgården! Ett championat avklarat och en barmarkstvåa.
 
Buspersgårdens Sixten tillsammans med husse Gunnar Karsbo startade i ett rörligt elitprov fredag-lördag och det resulterade att Sixten klarade av sin elitetta och kan nu titulera sig som Svensk Jakt och utställningschampion, stort stort Grattis till Sixten, Gunnar och Sonya!!
 
Buspersgårdens Selma gick även hon ett rörligt elitprov lördag-söndag. Under lördagen var Gert och Selma i Malung hos Patrik Lagerberg, Selma fick  upp två harar och kunde arbeta ihop ett tredjepris på 57 drevminuter med 51 egenskapspoäng. Under söndagen bar det upp till Älvdalen till provdomaren Ivan Halvarsson, Selma fick då upp en hare 30 minuter efter att hon släpptes, en stor hare som buktade jävligt trångt, efter cirka en timmes drev fick hon en längre tappt, men som tur var kunde hon resa haren igen och drev ihop ett andrapris på 107 drevminuter och 49 egenskapspoäng. Dessutom på barmark så nu har Buspersgårdens Selma klarat av barmarkstvåan och är ett steg närmre att kunna klara av ett jaktchampionat! 
 
 
 
Buspersgårdens Sixten och husse Gunnar Karsbo!!
 
 
Min tjej Buspersgårdens Selma som klarade sin barmarkstvåa!
 
 
// Johanna 
 

RSS 2.0