Parning mellan Boxarens Sally och Nybackas Nicke

2013-12-13 | 16:18:07 | Kategori: Parning 2014 | 0 kommentarer
Nu har vi fått klartecken ifrån avelsrådet om parningen vi vill göra till våren blir godkänd, och det blev den. Så till våren har vi tänkt para S34566/2005 Boxarens Sally med S45400/2006 Nybackas Nicke. En väldigt spännande parning tycker vi på Buspersgården och vi får hoppas att den blir bra.
 
Lite fakta om hundarna
 
 
Nybackas Nicke är Svensk Dubbelchampion. Det vill säga en hund som både är snygg och är duktig jaktmässigt.
På DM-uttagningen till SM 2013 vann Nicke nere i Uppland. Nicke tog sig som givet till SM efter segern i Uppland. Vi på Buspersgården träffade Nicke och ägare Gösta Green uppe på SM-arrangemanget i Älvdalen i år. Den uppfattningen jag fick av att träffa Nicke den korta stunden var att han är väldigt vänlig, lugn och ett bra psyke.Under SM:et frågade jag husse Gösta vilket han ansåg var den bästa egenskapen med Nicke då svarade han att har en mycket bra nos och får snabba upptag. Dessutom får Nicke mycket höga poäng på väckning på tappt å slag nämligen 6or. 
 
Boxarens Sally är Svensk Jaktchampion, hon har två stycken Cert, och ett CK. CK:et fick Sally när hon var 1 år och inte hade några jaktmeriter i bagaget. Hon liksom Nicke har vunnit DM-uttagningen, Sally vann DM:et som gick i Uppland 2010. Tyvärr kunde inte Sally starta på SM:et det året pågrund av att hon skadade en klo under sista dagen på DM:et. Sally är en mycket bra och trogen familjemedlem. Hon är snäll, mysig och social. Sallys bästa egenskaper enligt oss är att hon är spårnoga, duktig på att ta upp hararna fort, drevsäker och duktig på att jaga på väg och även väldigt ärlig.
 
Hoppas att ni liksom vi tycker att det här kommer vara en spännande parning.
 
Nybackas Nicke
 
Boxarens Sally
 
 

// Johanna 
 
 
 
Kommentarer från er läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
<