EN UNDERBAR HELG

2014-02-23 | 19:33:00 | Kategori: Buspersgårdens Selma | 0 kommentarer
 

Ja helgen har verkligen varit underbar, något som vi inte berättade var att Selma skulle gå ett rörligt elitprov uppe i Jämtland. Gert, jag och hundarna lämnade ett snöigt Kortvase-Mora på fredagen för att bege oss till Hackås/Oviken där Svenne bor. Vi möttes av ett snöigt och en fin vinterskrud hela vägen upp. Vid koppången och naturreservatet var det snöplogvallar som var runt 1.5 meter höga. Riktigt vackert att se men inte det opptimala föret att jaga i kanske,  efter Sveg började snön att minska och ju längre upp vi kom och runt Hackås och Oviken var det betydligt mindre snö än vad vi var vana vid hemma på Sollerön. Trots att vi tyckte att det var lite snö så hade kommit nästan två decimeter nynsnö under fredagen. Nysnö i så stora mängder brukar inte vara så positivt när man ska jaga eftersom hararna inte rör sig speciellt mycket, utan de ligger mest under någon gran och trycker.

 

 

Gert och jag bestämde oss för att vi skulle köra provet ändå trots den stora snömassan som hade kommit. Men förhoppningarna var inte så stora att finna något harspår på lördagen. Men skam den som ger sig. På lördagen var det Lars Olofsson som skulle vara provdomare på provet, Lars tillsammans med Gert och Selma fick leta en bra stund innan de fann något harspår. Strax innan klockan 11 såg de ett harspår och redan 11,05 kom upptaget. Under första dagen drev Selma ihop ett förstapris och Lars bedömde henne med 54 egenskapspoäng.

På söndagen var det domaren Pär Nord som skulle döma Selma, jämfört med lördagen så fanns det under söndagen många harspår, hararna hade rört sig mycket under natten och det tog sin lilla tid innan Selma kom rätt bland alla löpor, strax runt halv 11 kom upptaget. Selma drev ihop en andrapris, med 95 drevminuter och fick 55 egenskapspoäng. Vilket resulterade att hon klarade av Elitettan.

 

 

Eftersom Selma tidigare på säsongen har tagit barmarkstvån och att hon tog tre raka CERT på tre utställningar i somras kan hon nu "preliminärt" titulera sig som SVENSK DUBBELCHAMPION. 

 

 

Både jag och Gert är chockade och tror knappt att det här är sant, men självklart är vi överlyckliga! :D.

Det känns alltid underbart när man får en hund som går hela vägen till ett championat, det är ett av ens mål med hunden. Något som även stärker glädjen är när hunden kommer från sin egna uppfödning att man har varit med valpen från första dagen då den föddes till just den här dagen då den klarar av championatet. Något som även stärker det hela är att Selma är så pass ung som hon är, hon är två år just nu och fyller tre år den 25 juni i sommar.

 

 

Buspersgårdens Selma var den första valpen som föddes på midsommardagen sommaren 2011. Hon var en väldigt liten tjej, de andra valparna var nästan dubbelt så stora, så Selma fick vara tuff och kämpa för att få sin plats i valplådan, även Sally tog hand om Selma extra mycket eftersom hon märkte att Selma var lite svagare än de andra två valparna, ibland var vi oroliga för om Selma verkligen skulle överleva och klara sig, men det gjorde hon. Selma var en riktig kämpe som valp och den här helgen har hon återigen fått bevisa att hon är envis och kämpat bland jämtlandshararna.

 
Här på bilden är Selma endast några timmar gammal, jag fick hålla i henne för första gången när bilden togs och idag ligger hon bredvid mig som en Svensk Dubbelchampion hund. Jag kan knappt fatta att det är sant, och jag tror att det kommer ta ett tag innan vi kommer smälta och ta in vad det är som har hänt.
 
 
 
Selma med sin första hare tillsammans med Jonas Backén husse åt Högmyrens Seke ( Selmas far).
 
 
 
 
 // Johanna
Kommentarer från er läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
<